Sähköiset metsänkäyttöilmoitukset kansallisen palveluväylän kautta

Bitcomp ja Tornator ovat toteuttaneet ensimmäisenä Suomessa integraation metsäkeskuksen eMKI-palveluun kansallisen palveluväylän eli KaPa:n kautta. KaPa:n, joka tunnetaan myös Suomi.fi-palveluväylänä, tarkoituksena on yksinkertaistaa ja helpottaa kansalaisten, yritysten ja yhteisöjen asiointia viranomaisten kanssa. Palveluväylässä eri toimintaympäristöjen palveluiden tarvitsema tieto on saatavilla avoimien rajapintojen yli kaikille, ja tietojen yhteiskäyttö ja tietojärjestelmien yhteentoimivuus paranee.

Integraation takana on Metsäkeskuksen siirtyminen uudistettuun tiedonsiirtopalveluun, joka on ollut toimijoiden käytettävissä vuoden 2018 alkupuolelta. Muutoksessa käytettävä tietoliikenne ohjataan kulkemaan Suomi.fi-palveluväylän kautta, johon käyttäjien tietojärjestelmien on oltava yhteydessä. Vanha järjestelmä ajetaan alas vuoteen 2020 mennessä.

Yhteistyö projektin toteuttamiseksi on sujunut vaivattomasti. Bitcompilla on ollut jo pitkään vahva osaaminen integraatioiden tekemisestä ulkoisiin tahoihin, joka vahvistui uusimman KaPa-projektin myötä. Tornator puolestaan on kärkitoimija metsätietojärjestelmien kehityksessä.

”Tornatorin ja Bitcompin yhteistyö on ollut erittäin toimivaa ja antoisaa”, kiittelee Johanna Salmi Bitcompilta. ”Molemmat haluamme olla edelläkävijöitä ja mukana kehityksen kärjessä, joten yhteiset intressimme saavat vahvistusta yhteistyöstä.”