Järjestelmäsi on yhtä hyvä kuin sen kartta-aineistot

Loppukäyttäjä kiinnittää kartta-aineistoa sisältävässä tietojärjestelmässä usein eniten huomiota kartta-aineistojen laatuun ja toimivuuteen. Joillekin käyttäjille aineistot määrittelevät koko sovelluksen hyvyyden ja tähän meidän sovelluskehittäjien pitää pystyä reagoimaan. Usein kartta-aineistoja tuottavat kokonaan eri toimijat ja sovelluksissa voidaan käyttää kolmansien osapuolten standardimuotoisia palveluja, joihin järjestelmätoimittaja ei voi vaikuttaa. Valitessasi kartta-aineistopalvelua järjestelmääsi sinun kannattaa kiinnittää huomiota mm. seuraaviin ominaisuuksiin:

  • Onhan aineisto oikeellista ja riittävän tarkkaa?
  • Onhan aineisto ajantasaista ja päivityksen ajankohta selville saatavissa?
  • Vastaahan aineistopalvelun suorituskyky tarvetta eli latausnopeus on riittävä myös ajoittaisissa kuormitushuipuissa?
  • Onhan palvelu riittävän luotettava eli esiintyyhän käyttökatkoja vain harvoin?
  • Onhan häiriötilanteiden sattuessa käytössäsi tukipalvelu, joka vastaa ripeästi?
  • Onhan palvelun hinnoittelu ennustettavaa, jotta voit varautua kustannuksiin budjetissasi?

Aineiston tuottajilla on usein aineistorajapintoja tarjolla. Joskus palveluiden suorituskykyyn ei kuitenkaan ole panostettu riittävästi tai häiriötilanteita esiintyy turhan tiheästi. Tällöin loppukäyttäjälle voi syntyä käsitys, että järjestelmä toimii huonosti, vaikka kyse onkin aineistorajapinnasta. Selainkäyttöisissä järjestelmissä tilanne, jossa kartta-aineistopyyntöön tulee virheellinen vastaus tai vastaus jää kokonaan tulematta saattaa pahimmillaan puurouttaa koko sovelluksen. Vastaavasti salamannopeasti latautuvat kartat saavat koko järjestelmän käytön tuntumaan sulavalta. Hyvin toimivia rajapintapalveluja kannattaa hyödyntää, sillä tällöin välttyy jatkuvalta aineistojen päivittämiseltä.

Me Bitcompissa olemme nähneet järkeväksi palvella asiakkaitamme järjestelmätoimitusten ja valmissovellusten lisäksi hyvin toimivilla kartta-aineistopalveluilla. Näin asiakkaamme saa tarvitsemansa palvelut yhdeltä luukulta ja voimme taata sovellusten erinomaisen käyttökokemuksen kaikilta osin. Lisäksi voimme hyödyntää omassa hallussamme olevia aineistoja joustavasti suorituskykyä vaativissa analyyseissä ja koneoppimisessa.

TUTUSTU AINEISTOPALVELUJEMME TOIMINTAAN

TUTUSTU TARJOAMIIMME AINEISTOIHIN


KIRJOITTANUT

Jani Heikkilä
Sales Director
+358 40 682 8821
jani.heikkila@bitcomp.fi