PUUKAUPAN JA TYÖMAASUUNNITTELUN TYÖKALUT TULEVAT OSAKSI FORESTAA

Tuleva lisäosapäivitys automatisoi puukaupan ja metsänhoitotöiden vaiheita

Bitcompin metsäjärjestelmä Foresta saa tämän vuoden aikana uuden lisäosan, joka tekee puunmyynti- ja työmaasuunnittelusta poikkeuksellisen helppoa ja vaivatonta. Vastaavaa toimintoa ei ole Suomessa tarjolla tässä mittakaavassa. Uudet osiot ovat osa laajempaa Foresta 2.0 uudistusta, jossa järjestelmän toimintaa ja käyttöliittymää nykyaikaistetaan vastaamaan paremmin käyttäjien tarpeisiin.

Uuden osion kehitystyö on lähtenyt käyttäjien toiveista saada Foresta soveltumaan entistä paremmin metsäpalveluja myyville ja puukaupassa mukana oleville yrityksille sekä organisaatioille, jotka hallinnoivat suuria metsäalueita. Myyvä organisaatio pysyy helposti kärryillä tarjouksista, tilauksista ja sopimuksista saman järjestelmän avulla. Metsää omistava organisaatio voi hallita puukauppojaan sekä metsänhoitohankkeitaan uuden osion avulla. Käytettävyydellaan ja tekniseltä suoritustasoltaan Forestan uusi käyttöliittymä on markkinoiden ehdotonta kärkeä ja antaa hyvin osviittaa kehitystyön suunnasta.

”Forestan taustalla oleva BitApps-toteutuksen kehitys on aloitettu jo vuonna 2008. Pitkä historia on tuonut siihen monipuolisuutta ja varmuutta, mutta on selvää, että tuollaisessa ajassa teknologia auttamattomasti vanhenee”, kertoo Forestan tuotepäällikkö Eero Kananen.

”Tämä tosiasia ja asiakkailta tulleet toiveet ovat olleet uuden kehityksen alullepanijoita. Uudet teknologiat takaavat myös paremman tietoturvan, käytettävyyden ja toimintavarmuuden unohtamatta käyttöliittymän nykyaikasta ilmettä”, hän jatkaa.

Vanha järjestelmä pysyy käytössä uuden rinnalla, joten uuden osion käyttöönotto toimii ilman mitään katkoksia. Jos uudessa lisäosasissa olevia toimintoja ei tarvitse, vanhan järjestelmän käyttöä voi jatkaa tuttuun ja totuttuun tapaan. Rinnalla käytettävä uusi osio mahdollistaa myös siihen tutustumisen ja toimintojen testaamisen rauhassa ajan kanssa.

Foresta 2.0:n toiminnot tulevat asiakaskäyttöön syksyllä 2021 ja kesän aikana pilotointiin toivotaan mukaan monipuolisesti Forestan käyttäjiä. Testaustyössä on ollut jo vahvasti mukana Samuel Heinonen Metsänterältä. Metsänterä tarjoaa metsäalan arvio-, suunnittelu- ja omaisuudenhoitopalveluita nykyaikaisesti ja laadukkaasti. Kysyimme Samuelilta hänen mietteitään Forestan uudesta osiosta.

Samuel, mikä on paras muutos tässä uudessa lisäosassa?

”Puukauppa- ja metsänhoitohankkeiden luonti karttanäkymän hakutyökalulla. Tälle täydet pisteet! Kemera-haku toimii suoraan käyttöliittymästä ja lähetys tapahtuu suoraan napin painalluksella.”

Millaisille toimijoille voisit suositella lisäosaa?

”Toteutus on todella hyvä juuri myyville organisaatioille, miksei suurille omistavillekin hankkeiden luomisen kautta. Mutta myynnin- ja työmaahankkeiden hallinta on tämän osion ykkösjuttu. Sanoisin, että ne jotka tarvitsevat tätä, niin todella tarvitsevat tätä.”

Myös tuotepäällikkö Eero Kananen listaa suoraan karttahakutoimintojen kautta työmaiden muodostamisen ja kemera-haun näppärimmiksi uudistuksiksi.

”Kuviomassaa ei tarvitse alkaa käydä listalta läpi, vaan työmaan muodostus tapahtuu muutamalla klikkauksella suoraan kartan kautta. Ja kun kemera-haku vaati ennen erillisen kirjautumisen toiseen järjestelmään, nyt sen saa tehtyä suoraan yhdellä klikkauksella. Voin ihan rehellisesti sanoa, että tykkään näistä toiminnoista.”

Uuden osion vahvuuksina ovat:

  • Kemerahaku ja toteutusilmoitukset suoraan yhdestä järjestelmästä
  • Puukauppa- ja metsänhoitohankkeiden sekä työmaan luonti karttanäkymän hakutyökalulla
  • Myynnin ja työmaahankkeiden hallinta
  • Laajemmat asiakasrekisterin toiminnot
  • Tilausmoduuli
  • Puukauppojen vaiheet ja seuranta

Uusien toimintojen lisäksi uuden käyttöliittymän ilme kevenee huomattavasti, joka jo itsessään tuo helpoutta järjestelmän käyttöön. Etusivulta näkee kootusti tärkeitä tietoja, kuten menossa olevia tilauksia ja hankkeita sekä missä toteutusvaiheessa ne ovat. Myös kartta on uusittu viimeisimpään GEO-komponenttiin, joka on huomattavasti nopeampi ja kevyempi käyttää.

Ensimmäisessä vaiheessa Foresta 2.0 tulevat myynti- ja puukauppa-osiot sekä sähköinen kemera-haku. Tulosteet, raportit, metsänomistajasovellus sekä hiilensidonta ovat luvassa loppuvuonna. Työnhallinnan, kuviotietojen hallinnan ja tila-arvioiden parannukset ovat seuraavana kehitysjonossa. Myös Foresta Maasto toimii yhteen uuden käyttöliittymän kanssa.

Haluatko mukaan Forestan pilotointiin? Ota yhteyttä

Eero Kananen, tuotepäällikkö

eero.kananen@bitcomp.fi

0405862850